Trouwen in 2025

Ik neem je mee in een dag als Trouwfotograaf

Als trouwfotograaf heb ik de eer om één van de mooiste dagen van het leven te fotograferen. Elke bruiloft is speciaal en dit komt door de locatie, de liefdevolle mensen en natuurlijk het verhaal van het bruidspaar. Vandaag wil ik jullie meenemen achter de schermen van een trouwdag, door mijn ogen als Marissa de fotograaf.

Het klaarmaken voor de dag

De dag begint vroeg en al mijn cameraspullen liggen al klaar ( want dit doe ik altijd de dag ervoor ) Ik rij naar de eerste locatie en dat is van de bruidegom. Samen met familie en de getuigen maakt hij zich klaar en zie de spanning op zijn gezicht. Ik maak wat foto’s van speciale details en de gezellige sfeer van het groepje mannen.

Dan ga ik snel naar de tweede locatie, het huis van de ouders van de bruid. Ze zit nog volop in de haar en make-up als ik aankom. Ik maak mooie foto’s van de kleine en unieke details. Dit zijn vaak de ringen, het bruidsboeket, de bruidsjurk en de schoenen. Dan is het tijd voor de speciale persoonlijke momenten. De moeder van de bruid die haar helpt met de bruidsjurk aandoen, de vader van de bruid die zijn dochter ziet stralen ( vaak een tranentrekker ) Daarna volgt de onthulling voor de bruidsmeisjes.. wat ziet ze er geweldig uit!

Het eerste moment dat ze elkaar zien

Er zijn verschillende soorten momenten dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet. Bij het altaar, op de trouwlocatie of traditioneel bij de voordeur van de ouders van de bruid. Dit is het eerste WAUW moment van de dag. Dit is vaak een intiem moment tussen de bruid en bruidegom. Het vastleggen van de pure emotie op hun gezichten wanneer ze elkaar voor het eerst zien. Hier draait het allemaal om anticipatie en timing. Dit is niet geregisseerd daarom moet ik precies op het juiste moment klikken om die ene, perfecte foto te maken.

De ceremonie

Voor de ceremonie begint overleg ik met de BABS waar ik het meeste ga staan zodat ik geen moment mis. De ceremonie begint en al vrij snel worden er tranen weggeveegd. Terwijl de gasten zich richten op het bruidspaar, ben ik constant in beweging, om de mooiste kiekjes vast te leggen. Dit is een kunst opzich, ik probeer zo onopvallend mogelijk te zijn. Zo maak ik foto’s van de aanwezige, de geloftes, het ja woord, het tekenen en natuurlijk de kus.

De bruidsfoto’s

Na de ceremonie is het tijd om de trouwfoto’s te maken. Eerst geniet het bruidspaar samen van hun moment alleen en begeleid ik ze met een ontspannen sfeer door de intieme poses. Na deze prachtige momenten is het tijd om mijn lijstje erbij te pakken die het bruidspaar bij de kennismaking heeft ingevuld. Hierop staat met welke gasten ze op de foto willen.

Het Feest

Na de shoot barst het feest los, en dit is het moment waarop ik gezellige en sfeervolle foto’s kan maken. De gasten zijn vrolijk en overal om me heen zie ik momenten die het waard zijn om vastgelegd te worden. Van de eerste dans tot de toasts en het aansnijden van de taart, ik probeer de energie en vreugde van het feest zo goed mogelijk te vangen.

Ik hou er ook van om spontane, ongedwongen foto’s te maken van de gasten, de giechelende bruidsmeisjes, een dansende grootmoeder, of vrienden die samen herinneringen ophalen. Dit zijn vaak de foto’s die het bruidspaar later het meest waardeert, omdat ze niet bij alles aanwezig waren.

Selecteren en bewerken

Als de trouwdag voorbij is, begint mijn werk pas echt. De nabewerking is een cruciaal onderdeel van het proces. Hier breng ik de beelden tot leven door te spelen met licht, kleur, en compositie. Mijn doel is om een verhaal te vertellen dat niet alleen de gebeurtenissen van de dag vastlegt, maar ook de emoties en de energie.

Elke foto wordt zorgvuldig bewerkt om ervoor te zorgen dat het eindresultaat perfect is.

Het afleveren van de foto’s

Het meest mooie moment voor mij als fotograaf is het overhandigen van de uiteindelijke foto’s aan het bruidspaar. De glimlach op hun gezichten als ze hun herinneringen zien. Het besef dat deze foto’s voor altijd zullen blijven bestaan.

Elke bruiloft is voor mij een nieuw avontuur, een nieuwe kans om liefde vast te leggen op een manier die zowel het bruidspaar als hun geliefden zal ontroeren. Dit is meer dan een baan. Het is een passie, een roeping, en ik voel me een gelukkig mens.

Wil je ook deze speciale dag laten fotograferen door mij? Neem dan contact op en mail naar info@studiomarissa.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *